legendu o stvaranju svijeta i čovjeka*vrijeme je za vašu detoksikaciju*čudo inženjerske struke"

Sve dosad, znanošću se upravljalo iz perspektive muške dominacije, što objašnjava i zašto je proces začeća bio objašnjen patrijarhalnom terminologijom. No danas znanost podriva temeljnu podjelu na muški element koji je aktivan i ženski koji je pasivan, odnosno da muškarci traže i nalaze, a žene čekaju i odabiru.

Da bismo trebali živjeti onako kako smo i došli na ovaj svijet? To bi značilo da bismo trebali promijenit način na koji razmišljamo o gotovo svemu.


Obitelj na biološkoj razini, kako prenijeti svoju DNK u budućnosti

priprema;
Miješati jaja,šećer i vanili šećer,dodati brašno i ukuhati u mlijeku.
Ups**izvinjavam se svekolikom pučanstvu,malo čudan post ili početak posta..
Ipak ništa od kremšnita;nemam u ormariću za prvu pomoć sve potrebno za kolač,i moram ispeći cijeli lim a ne jedan komad kolača.I ovo nije radi pada šećera u krvotoku više kreativna radoznalost i kombiniranje u kulinarstvu.
Ovako ipak nije bila prva jutarnja misao;sinoćna pomisao je bila;buđenje u 6 ujutro i sa onim u 8 h na autopiju /buvljak u osijeku na "Janjetinu".Ali u poslijednje vrijeme paljenje u mome autu ili svijećica je malo prijegorijela ,okrenem se, ugasim budilicu ili alarm u mobitelu,okrenem se na drugu stranu svijeta i nastavim drijemuckati.Neki drugi put moji ljudovi i ništa nije pod IN;MUST ILI prijeka potreba..
Uglavnom krema je skuhana;ali u kombinaciji sa sokom /prirodnim od trešanja**da li će biti žele,puding,krema ili preljev voćni ,iskreno nemam pojma.
Da li smijem napisati o čemu ili što mi je zaokupilo mozak?
UUUU....
Stalno govore da mi žene stvarno znamo zakomplicirati otežeti okolnosti i samog pripovjedanja.Ako mogu tatoo majstori Bez pardona na svakom djeliću kože izvoditi svoje majstorije pa vjerovatno i ja smijem o nečemu malo "sramežljivom" pisati.
Sva sreća još me se mlađa generacija moje obitelji nije odrekla putem oglasnika u facebooku;i ja volim sve što vole mladi ali to ne podrazumjeva da se ponašam poput njih.

Prvo je bilo; ma to je nevažno.Nemam pojma tko mi je to spomenuo ili šapnuo.Drugo je bilo pa ja to proizvodim svaka 24 sata bez problema??
Treće je bilo to ne bitno ili nevažno bitan je "seks" a ne reprodukcija i evolucija?Četvrto je bilo "pa nisu vam ćaće amebe" po meni ;/
 
 
IZVOR ŽIVOTA i naš Tajni život spermija/župni predbračni studij
Oni  se proizvode u testisima i treba im 10 tjedana da sa sazriju. Zreli spermiji mogu čekati do 2 tjedna u području koje se zove pasjemenik (lat. epididymis) prije nego što stupe "na scenu". Spermiji čine samo 5 posto ukupne količine sjemene tekućine. Ostalo se sastoji od tekućine koja osigurava hranjive tvari i zaštitu spermija dok putuju kroz ženski reproduktivni sustav.Spermiji mogu živjeti do 5 dana u ženskoj maternici, što objašnjava zašto žene mogu zatrudnjeti tijekom nekoliko dana svakog mjeseca kada je period ovulacije.
Spermij Y, inače vrsta spermija koji stvara muški spol, pliva brže od spermija X, koji stvara ženski. Y kromosom je manji i nosi manje genetskog materijala od X kromosoma, stoga Y spermij može plivati brže jer mora nositi manje težine.Čak i plodni parovi koji prakticiraju seks bez zaštite imaju samo 25 posto šansi da ostanu trudni.Zašto pitate se? Razlog je taj što sperma mora prijeći dug put do jajašca, a to nije nimalo jednostavno. Prosječni spermij putuje od 1 do 4 milimetra po minuti, što znači da mu za put od oko 175 mm, koliko ima do jajašca, treba između 45 minuta i 3 sata.
Ovo može putovanje može potrajati i do 3 dana. Od sve ejakulirane sperme, samo 25-50 posto doista pliva prema naprijed. Dodajte tome činjenicu da nakon 25 godine kvaliteta sperme kod muškaraca počinje opadati, pravo je čudo da ijedan spermij uspješno završi putovanje.Stvaraju se u testisima, u procesu spermatogeneze, koja traje 74 dana. Iz testisa odlaze u epididimis ili pasjemenik, kroz koji prolaze 11-12 dana i na tom putu dozrijevaju. Pasjemenik se sastoji od glave, tijela i repa i u njemu se može pohraniti 440 milijuna spermija, od toga polovina u repu. Ritmičkim stezanjem sjemenovoda, dugog 30 do 35 cm, spermiji se potiskuju prema mokraćnoj cijevi.
Ulazak spermija u stražnji dio mokraćne cijevi naziva se emisija, a izbacivanje iz mokraćne cijevi ejakulacija. Za vrijeme ejakulacije, vanjski se kružni mišić, sfinkter, opušta, a ejakulat se ritmičkim grčevima mišića međice i penisa izbacuje iz mokraćne cijevi.
U jednom izljevu sperme kod čovjeka ima oko 50 milijuna spermija na mililitar, a granica normalnog broja spermija prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji je 20 milijuna po mililitru.
Spermiji izbačeni iz penisa u ženski spolni organ kreću se pomoću repića prema jajovodu. Tu se stapaju s jajnom stanicom i tako je oplode. U svakom spermiju nalazi se 23 kromosoma.Kemijski gledano, vagina je neprijateljski teritorij za spermije, okolina je kisela (pH 4,2), što otežava kretanje spermija. No, sjemena tekućina daje energiju za putovanje i pomaže promijeniti kiselost na prijateljskih pH 7,2. Da bi došlo do toga, sjemena tekućina nakon ulaska u vaginu, postaje deblja i gušća na oko 20 minuta, što smanjuje gubitak sperme. Nakon toga postaje rjeđa što pomaže spermijima da plivaju u maternici.Ženska jajna stanica u pravilu preživljava od 12 do maksimalno 24 sata i tada je žena plodna. Idealan trenutak za odnos s ciljem začeća je otprilike dva dana prije ovulacije.Žena može zatrudnjeti i ako ne doživi orgazam. No, orgazam može pospješiti oplodnju. Naime, kod orgazma dolazi do kontrakcija koje usisavaju spermu prema gore i olakšavaju joj put do jajne stanice.
Spermij se spaja s jajašcem i tako nastaje beba – to je osnovnoškolsko gradivo.Jedan pobijedi njih milijun - kako?
 
Godine
Kvaliteta i kvantiteta sperme smanjuje se s godinama, a plodnost nakon 50. godine stalno pada/zato se određeni parovi odlučuju na drugačiji način stvaranja novog života.
Željeli mi razmišljati o tome ili ne, ali razlog zbog kojega je svatko od nas na ovome svijetu je taj što su naši roditelji imali seks. To je možda bio seks ispunjen ljubavlju, možda nije, možda je bio jutarnji seks, možda jako strastven, pa čak i seks na jednu noć. Uglavnom, bio je nekakav seks..
Sve ono što se dosad mislilo o tehnici začeća zapravo pogrešno. Osim orgazma, to jest.Spermiji udaraju o stijenke jajovoda, sudaraju se međusobno, plivaju u krug bez neke logike i zapravo slučajno dospijevaju do jajašca.Snažniji spermiji zapravo pomažu slabijima da se probiju kroz jajovod, slično kao što ptice selice u jatu pomažu svojim slabijim članicama ili kao što se biciklisti u istoj ekipi izmjenjuju na čelnoj poziciji.
A kad spermij jednom dođe do jajašca, on nije nimalo nalik vitezu u sjajnom oklopu koji provaljuje u žensku utvrdu, već na neki način, jajašce odabire spermij kojeg će pustiti.
Dijete koje je začeto spermom donatora, ukoliko to bude željelo, smije s punih 14 godina dobiti uvid u dokumente o svom začeću te time i biti informirano o istom.(s tim da dragi muškari i tu postoje stroga zakonska pravila i zdrastveni uvjeti/uvjetovanje)
Doniranje biološkog materijala vrlo je osjetljiva i ozbiljna tema, o čemu najbolje svjedoče vrlo različiti zakoni koji to reguliraju, a od osoba koje sudjeluju u medicinski potpomognutoj oplodnji očekuje se da odgovorno prihvate svoju ulogu i da budu svjesni psihološke neizvjesnosti i nelagode koja će ih vjerojatno sustići jednom u budućnosti. S jedne strane važno je čuvati tajnost podataka o donorima, a s druge strane svako ljudsko biće ima pravo znati tko su mu biološki roditelji.

Stand Up Comedy 10:1 (10 razloga da ne uđete u bračnu zajednicu i 1 da to učinite)
Ovo je za one mlade i stare "frajerčine"*a George se, unatoč tome što je pričao da ne želi imati djecu, jako veseli.Što to 36-godišnja odvjetnica ima a da nijedna prije nije imala pa da je uspjela zakletog neženju navesti da je zaprosi.Doduše, 52-godišnji George bio je već jednom u braku, s glumicom Taliom Balsam, ali brak nije dugo trajao, a Clooney se nakon razvoda, kojeg, kako često ističe, smatra svojim velikim životnim porazom, zakleo da se neće više ženiti.(mit ili legeda o zakletom neženji?)Ubrzo nakon prekida s Kelly, George je započeo vezu s glumicom Taliom Balsam koju je vrlo brzo i oženio. Par je bio u braku od 1989. do 1993. godine, vjenčali su se u Las Vegasu a on je kao razlog razvoda često u javnosti navodio svoju mladost i nezrelost.Iskreno nije me tako dubinski zanimao njegov život u njegovim vlastitim pantalonama;ali njegov život ili način tvz.života su mediji kao i određeni "frajeri" pretvorili u tvz."opravdajući klišej" za svoje ponašanje ili samoobranu.
 
Iako je govorio da se više neće ženiti niti imati potomstvo, čini se da će holivudski zavodnik" ipak postati otac.George Clooney je do 2014. godine bio najpoznatiji holivudski neženja, a onda je prekršio svoju ‘zakletvu’ i 2014. godine oženio Amal koja ga je jednostavno očarala.I tu je završetak neke takozvane IN medijske priče i nagađanja*Budući da je Clooney u u showu 'Piers Morgan Tonight' gostovao u društvu s ocem, Morgan je iskoristio priliku da istakne činjenicu da su glumčevi roditelji u skladnom braku 51 godinu. Zatim je upitao oca Nicka Clooneya priželjkuje li da mu se sin ponovno skrasi. Nick Clooney je sina zamolio neka razmisli o novom pokušaju.

 

Commintmenfobie*

Hoćemo li malo o mojim obavezama*slobodna i ne slobodna,posvećena životu na drugačiji način zbog određene životne pozicije i događanja. Znači ne postoji prekomjeran i neosnovan strah od preuzimanja odgovornosti, vezivanja, vjernosti i gubitka slobode, odnosno strah od sklapanja braka.
Problem među ljudima savremenog doba**formiran na osnovu očekivanja koje osoba ima u vezi sa bračnom zajednicom. Samim tim, uzroke bi trebalo potražiti u tim specifičnim, individualnim značenjima i uverenjima koja se asociraju za brak",
Dali će neko razviti "ovu fobiju" ukoliko smatra da će ulaskom u brak više izgubiti nego dobiti na ličnom planu, te da će odložiti zadovoljenje nekih svojih značajnih potreba, žrtvovati navike, uobičajena zadovoljstva, sitne rituale, da neće dobiti očekivanu ljubav i nježnost, te da će teško odoljeti iskušenju prevare ili biti prevaren, kao i da neće uspjeti da obezbijedi materijalnu osnovu za sebe.
I ženama i muškarcima je brak provokativan i prisutan u spisku životnih ciljeva, ali očekivanja su individualna. Društvo, sasvim sigurno uslovljava različita uverenja o odgovornostima i povlasticama u braku s obzirom na pol, ali to nije odlučujuće za formiranje fobije. I muškarci i žene su prvenstveno ljudi, a to je dovoljno da budu prijemčivi za raznovrsne kognitivne procene braka od kojih će neke voditi u fobiju", U takvim situacijama, partneri navodno mogu uspješno seksualno da funkcionišu u neobaveznoj seksualnoj vezi, sve dok se intimnost ne primakne granici koju oni mogu da podnesu, a pomišljanja na brak ili rasprave o njemu dovode do seksualno neuspješnog ponašanja.
Uzrok, a prvi je neka vrsta slobode do koje su mladi došli, tako da im brak više nije neka vrsta neophodnosti za vlastiti život i afirmaciju. Danas mladi ljudi prije sklapanja braka žele da ostvare karijeru, obezbijede imovinu i mnogo šta drugo. Takođe imaju i drugačiju predstavu o braku, koji više nije nužna zajednica, nego ga doživljavaju kao neku vrstu tjeskobe", navodi Šijaković, dodajući da su prije braka imali lijep i lagodan život, slobodan, te su mogli da grade karijeru, a onda odjednom treba da se u prilagođavaju nekome i da obustavljaju svoje navike od ranije.
U brak ulaze nespremni i potpuno nesvjesni odgovornosti koja ih čeka, a ipak, svi su mišljenja da znaju dovoljno o braku i porodici" kao i o ekonomskim perspektivama.
"Pornografija, reklame i životi slavnih doveli su muškarce do potpuno krive percepcije žene. Mislim da će mnogi ostati, sami i razočarani baš zbog toga'

Prije nekoliko godina bilo je sasvim normalno da se par i nakon nekoliko mjeseci veze zaruči i osnuje obitelj, a danas mladi žele najprije završiti fakultet, zaposliti se, osigurati egzistenciju, ili se jednostavno žele još zabavljati. Gledajući iz ženske perspektive, bijeg muškaraca od veze i obveza je zapravo tradicija, jer oni bračnu zajednicu gotovo poistovjećuju s jednom vrstom zatvora, a tko još želi biti "okovan", a zna da nije prekršio zakon? S druge strane, pate li suvremene žene sve češće od tj. čežnje za sklapanjem braka? Uvriježeno je mišljenje (među muškarcima) da je pravi muškarac onaj sa stavom da ne postoji žena koja bi njemu mogla oduzeti slobodu. Vjerojatno se od samih riječi "u dobru i u zlu" ili sudbonosnog "da" većini muškaraca naježi koža ili ih u najmanju ruku oblije hladan znoj. Prije nekoliko godina bilo je sasvim normalno da se par i nakon nekoliko mjeseci veze zaruči i osnuje obitelj, a danas mladi žele najprije završiti fakultet, zaposliti se, osigurati egzistenciju, ili se jednostavno žele još zabavljati. Ti strahovi su individualni.
Ili ona težim savršenom braku iz primjera svojih roditelja ili susjeda iz šire zajednice ili čak drugog dijela daljnje obitelji ili Holivudskoj takozvanoj savršenosti braka?
Pod broj dva* ne težim braku poput mojih roditelja jer sam stalno proživljavao njihove nesuglasice kroz djetinjstvo ili sam posmatrao pijanog susjeda kao i brak susjede kroz batine i svađe.Pod tri /moj stric je savršenstvo bez mane i kod njega je sve idealno pa čak i brak.
Tko kome stavlja okove i utege? osim vi sami sebi uz pomoć društva i prirode.

"Brak vidim kao nekakvu zastarjelu instituciju? Obitelj može postojati i bez tog potpisa na papiru. Brak je početak osnivanja obitelji, tj. rađanja djece. Ako nisam spreman za djecu, nisam spreman ni za brak. Kad kažem "voljet ću te do kraja života", to ne nosi istu težinu kao "udaj se za mene", misli Igor, koji trenutačno nema djevojku. Dvadesetpetogodišnji Ivan, također, tvrdi da se ne boji braka, ali i da o njemu još niti ne razmišlja jer, kako kaže, trenutačno ima drugih prioriteta u životu, kao što su fakultet i posao.
"Na brak ne gledam kao na nešto bitno, ne bih imao ništa protiv da cura i ja živimo skupa, imamo djecu... znači zajednički život, ali bez ikakvih ceremonija. To ne znači da se bojim, samo vjerujem da brak danas ništa ne jamči. Ne razumijem djevojke koje žele što prije u brak. Pa kuda im se žuri?! Zbog čega? Što prije stupiš u brak, to će prije završiti bezbrižan život, jer brak nosi svoje probleme, brige...", dodaje Ivan, koji je trenutačno u vezi godinu i pol, no ističe da s djevojkom još nikada nije razgovarao o braku. I, na kraju, što o braku misli Oscar Wilde najbolje pokazuje njegova čuvena izjava: "Muškarci ulaze u brak jer su se umorili, a žene zbog toga što su radoznale – no ubrzo i jedni i drugi postanu razočarani".(ova tvrdnja je tvrdnja jednog umornog i nezdovoljstvom ispunjenim čovjeka).
 
"U kontekstu kršćanskoga braka,prikazanog u Efežanima 5, partneri su pozvani na podložnost jedno drugome u ljubavi. U svjetlu te uzajamne podložnosti, žene se posebno potiču na podložnost svojim muževima, a muževi se posebno potiču ljubiti svoje žene. Muževi i žene uspoređeni su s Kristom i Crkvom, što tom odnosu daje posebnu svrhu i značenje, jedinstveno mjesto u okviru biblijskih odnosa, prikazujući
ga kao značajnim, mjerodavnim i vitalnim. Dakako da postoje određeni kulturalniaspekti uloga; međutim, uspoređivanje tog odnosa s Kristom i Crkvom daje tim ulogama unutar braka vječnu, kulturno prenosivu vrijednost. Krist će uvijek biti Glava svoje Crkve i uvijek će voljeti svoju Zaručnicu, a Crkva će uvijek biti pozvana na podložnost i poštivanje prema njemu do kraja"
 
U prijevodu mnogo ljudi ne sluša ili ne razumiju što im se kroz vjeru pripovjeda.Zato ću i ja malo zastati i sad odmoriti..